Čitaj mi

NOVI SAD PO PRVI PUT DOMAĆIN SEDNICE UPRAVNOG ODBORA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE

Peta sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije održana je danas u Skupštini grada Novog Sada. To je prvi put da se sednica ovog organa održava u Novom Sadu, a u uvodnom delu sastanka prisutne su u ime domaćina pozdravili član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin i predsednik Sportskog saveza Novog Sada Vladimir Šiška.

- Veoma mi je drago što se sednica Upravnog odbora održava u našem gradu. Novi Sad to zaslužuje kako svojom reputacijom, tako i rezultatima i uspesima svojih sportista. Sportski savez Srbije je organizacija koja je zadužena za neolimpijske sportove i ja se nadam da ćemo imati priliku da unapredimo upravo te sportove u Novom Sadu - izjavio je Predrag Svilar.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar je istakao da je ova sednica veoma važna, jer će pored tema koje se odnose na rad organizacije velika pažnja biti posvećena pripremi svečane Skupštine koja će biti održana 29. novembra u Beogradu. Tom prilikom biće dodeljena priznanja svim organizacijama i pojedincima koji su ostvarili zapažene rezultate i svojim delovanjem doprineli razvoju sporta u Srbiji. Takođe, na predstojećoj Skupštini biće verifikovan izbor Vladimira Bateza za generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije.

- Održavanje sednice u Novom Sadu i drugim mestima u Srbiji ima veliki značaj. U okviru Sportskog saveza Srbije funkcioniše 109 teritorijalnih opštinskih saveza i naša dužnost i cilj je da obiđemo što više opština i tako promovišemo i unapređujemo razvoj sporta na lokalu, što je veoma važno za formiranje budućih asova - izjavio je Vladimir Batez.

Novi Sad, 15. novembar 2013. godine