Читај ми

НОВИ САД ПЛИВА ЗА МОДЕНУ

На конференцији за новинаре одржаној у Градској кући, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић најавио је такмичење у пливању под називом ''Нови Сад плива за Модену''. Конференцији су присуствовли и Драгољуб Брзак представник Пливачког клуба Нови Сад, Мирко Срђанов из Пливачког клуба Војводина, Горан Рашула представник Пливачког клуба Swim star из Београда и Лазор Коља из Ватерполо клуба Војводина.

- Поред помоћи коју је Град Нови Сад, након јаких земљотреса који су потресли италијанску област Емилија Ромања упутио најстаријем граду побратиму Модени, овим такмичењем на још један начин пружaмо моралну и материјалну подршку становницима Модене и показујемо да је Град Нови Сад увек спреман да помогне- изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић.

Нови Сад ће бити први град из иностранства који се одазвао идеји Италијанске пливачке федерације да се организују такмичења за прикупљање помоћи. Организовање такмичења у пливању, које ће имати хуманитарни карактер, покренуо је Пливачки клуб Нови Сад чији се представник Драгољуб Брзак захвалио свим пливачким и ватерполо клубовима који су подржали акцију.

- У контакту са пријатељима из Пливачког клуба Модена сазнали смо за штету коју је земљотрес проузроковао како грађанима тако и спортским клубовима. Одлучили смо да организујемо пливачки митинг, након чега ћемо сав приход од ове манифестације уплатити на жиро рачун за помоћ. Осим тога, овим гестом показаћемо да се саосећамо са народом Италије и њиховим проблемима- изјавио је Драгољуб Брзак.

Пливачком митингу, које ће се одржати у суботу 16. јуна 2012. године, на базену спортског центра Слана Бара на Клиси, са почетком у 9.00 часова присуствоваће чланови Пливачког клуба Нови Сад, Пливачког клуба Војводина, Пливачког клуба Swim star из Београда и Ватерполо клуба Војводина, а организатори су позвали публику да се у што већем броју одазове акцији и у складу са својим могућностима помогне град Модену.


Нови Сад, 14. јун 2012. године