Čitaj mi

NOVI SAD PLIVA ZA MODENU

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić najavio je takmičenje u plivanju pod nazivom ''Novi Sad pliva za Modenu''. Konferenciji su prisustvovli i Dragoljub Brzak predstavnik Plivačkog kluba Novi Sad, Mirko Srđanov iz Plivačkog kluba Vojvodina, Goran Rašula predstavnik Plivačkog kluba Swim star iz Beograda i Lazor Kolja iz Vaterpolo kluba Vojvodina.

- Pored pomoći koju je Grad Novi Sad, nakon jakih zemljotresa koji su potresli italijansku oblast Emilija Romanja uputio najstarijem gradu pobratimu Modeni, ovim takmičenjem na još jedan način pružamo moralnu i materijalnu podršku stanovnicima Modene i pokazujemo da je Grad Novi Sad uvek spreman da pomogne- izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

Novi Sad će biti prvi grad iz inostranstva koji se odazvao ideji Italijanske plivačke federacije da se organizuju takmičenja za prikupljanje pomoći. Organizovanje takmičenja u plivanju, koje će imati humanitarni karakter, pokrenuo je Plivački klub Novi Sad čiji se predstavnik Dragoljub Brzak zahvalio svim plivačkim i vaterpolo klubovima koji su podržali akciju.

- U kontaktu sa prijateljima iz Plivačkog kluba Modena saznali smo za štetu koju je zemljotres prouzrokovao kako građanima tako i sportskim klubovima. Odlučili smo da organizujemo plivački miting, nakon čega ćemo sav prihod od ove manifestacije uplatiti na žiro račun za pomoć. Osim toga, ovim gestom pokazaćemo da se saosećamo sa narodom Italije i njihovim problemima- izjavio je Dragoljub Brzak.

Plivačkom mitingu, koje će se održati u subotu 16. juna 2012. godine, na bazenu sportskog centra Slana Bara na Klisi, sa početkom u 9.00 časova prisustvovaće članovi Plivačkog kluba Novi Sad, Plivačkog kluba Vojvodina, Plivačkog kluba Swim star iz Beograda i Vaterpolo kluba Vojvodina, a organizatori su pozvali publiku da se u što većem broju odazove akciji i u skladu sa svojim mogućnostima pomogne grad Modenu.


Novi Sad, 14. jun 2012. godine