Читај ми

НОВИ САД НАСТАВЉА АКЦИЈУ ПОДРШКЕ СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Саветник градоначелника Новог Сада Нада Кобац и помоћник градоначелника Бојан Торбица током викенда посетили су општину Липљан на Косову и Метохији у циљу подршке и помоћи Србима који живе на тој територији.

С обзиром на веома лоше стање у Домовима здравља Град Нови Сад је обезбедио три боце с кисеоником које су уручене представницима Дома здравља у Горњој Гуштерици. Нада Кобац и Бојан Торбица разговарали су са запосленима и упознали се са условима рада и лечења грађанства у тој здравственој установи.

Такође делегација Новог Сада састала се са начелником Косовског управног округа Владетом Костићем и разговарали су о актуелној политичкој ситуацији јужно од Ибра.

- Имамо обавезу, и моралну и политичку, да, колико год је у нашој моћи, допринесемо макар мало лакшем животу Срба на Косову. Желимо да им покажемо да нису сами и да Новосађани мисле на њих, и саoсећају с њима због јако тешких услова живота - истакала је Нада Кобац и додала да ће акција подршке Србима на Косову и Метохији бити континуирана, те да ће Град Нови Сад у складу са својим могућностима и потребама становништва на Косову редовно обезбеђивати хуманитарну помоћ.

Нови Сад, 29. април 2013. године