Čitaj mi

NOVI SAD NASTAVLJA AKCIJU PODRŠKE SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI

Savetnik gradonačelnika Novog Sada Nada Kobac i pomoćnik gradonačelnika Bojan Torbica tokom vikenda posetili su opštinu Liplјan na Kosovu i Metohiji u cilјu podrške i pomoći Srbima koji žive na toj teritoriji.

S obzirom na veoma loše stanje u Domovima zdravlјa Grad Novi Sad je obezbedio tri boce s kiseonikom koje su uručene predstavnicima Doma zdravlјa u Gornjoj Gušterici. Nada Kobac i Bojan Torbica razgovarali su sa zaposlenima i upoznali se sa uslovima rada i lečenja građanstva u toj zdravstvenoj ustanovi.

Takođe delegacija Novog Sada sastala se sa načelnikom Kosovskog upravnog okruga Vladetom Kostićem i razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji južno od Ibra.

- Imamo obavezu, i moralnu i političku, da, koliko god je u našoj moći, doprinesemo makar malo lakšem životu Srba na Kosovu. Želimo da im pokažemo da nisu sami i da Novosađani misle na njih, i saosećaju s njima zbog jako teških uslova života - istakala je Nada Kobac i dodala da će akcija podrške Srbima na Kosovu i Metohiji biti kontinuirana, te da će Grad Novi Sad u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama stanovništva na Kosovu redovno obezbeđivati humanitarnu pomoć.

Novi Sad, 29. april 2013. godine