Читај ми

НОВИ САД ГРАД УСПЕШНИХ СПОРТИСТА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Свечаној сали Градске куће новосадске учеснике Летње олимпијаде глувих, која је одржана од 25. јула до 3. августа у Софији, као и параолимпијце, носиоце медаља са Европског шампионата стонотенисера са инвалидитетом, одржаном у периоду од 27. септембра до 5. октобра у италијанском граду Лињано.

- Веома ми је драго што су нас посетили спортисти који су остварили успехе на престижним такмичењима. Стонотенисери већ традиционално доносе медаље у Нови Сад, а желим да истакнем и успех учесника Летње олимпијаде глувих, који су у конкуренцији од 107 репрезентација остварили запажене резултате - изјавио је Предраг Свилар честитајући присутним спортистима и додао - Нови Сад је отворен град и наша је част, али и обавеза да допринесемо развоју спорта и подржимо све наше спортисте.

На 23. Олимпијским играма глувих je учествовало 107 репрезентација из целог света. Репрезентација Србије се такмичила у стрељаштву, рукомету, рвању и пливању и освојилa сребрну медаљу у рукомету и бронзану у стрељаштву. Председник спортског савеза глувих Србије и селектор репрезентације стрелаца Жељко Антоловић објаснио је да је инклузија особа са инвалидитетом велики помак у спорту глувих, јер ови спортисти сада имају прилику да учествују у редовном систему такмичења, свих нивоа.

На Европском шампионату стонотенисера са инвалидитетом Србија је била међу најуспешнијим учесницима. У појединачној конкуренцији златну медаљу освојила је Борислава Перић-Ранковић, а бронзану Митар Паликућа, а у екипној конкуренцији наши такмичари освојили су сребрне и бронзане медаље. Селектор репрезентације Златко Кеслер се захвалио Граду на пријему и на подршци која у великој мери доприноси успешним резултатима.
- Поред финансијске подршке, Град нам је омогућио заиста добре услове за тренирање, који се не разликују од услова које имају спористи у Европи и стога није чудно што рејтинг листе показују да смо фаворити и што са такмичења доносимо медаље. То је наш начин да се одужимо Граду- истакао је Кеслер.

Нови Сад, 14. октобар 2013. године