Čitaj mi

NOVI SAD GRAD USPEŠNIH SPORTISTA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Svečanoj sali Gradske kuće novosadske učesnike Letnje olimpijade gluvih, koja je održana od 25. jula do 3. avgusta u Sofiji, kao i paraolimpijce, nosioce medalja sa Evropskog šampionata stonotenisera sa invaliditetom, održanom u periodu od 27. septembra do 5. oktobra u italijanskom gradu Linjano.

- Veoma mi je drago što su nas posetili sportisti koji su ostvarili uspehe na prestižnim takmičenjima. Stonoteniseri već tradicionalno donose medalje u Novi Sad, a želim da istaknem i uspeh učesnika Letnje olimpijade gluvih, koji su u konkurenciji od 107 reprezentacija ostvarili zapažene rezultate - izjavio je Predrag Svilar čestitajući prisutnim sportistima i dodao - Novi Sad je otvoren grad i naša je čast, ali i obaveza da doprinesemo razvoju sporta i podržimo sve naše sportiste.

Na 23. Olimpijskim igrama gluvih je učestvovalo 107 reprezentacija iz celog sveta. Reprezentacija Srbije se takmičila u streljaštvu, rukometu, rvanju i plivanju i osvojila srebrnu medalju u rukometu i bronzanu u streljaštvu. Predsednik sportskog saveza gluvih Srbije i selektor reprezentacije strelaca Željko Antolović objasnio je da je inkluzija osoba sa invaliditetom veliki pomak u sportu gluvih, jer ovi sportisti sada imaju priliku da učestvuju u redovnom sistemu takmičenja, svih nivoa.

Na Evropskom šampionatu stonotenisera sa invaliditetom Srbija je bila među najuspešnijim učesnicima. U pojedinačnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Borislava Perić-Ranković, a bronzanu Mitar Palikuća, a u ekipnoj konkurenciji naši takmičari osvojili su srebrne i bronzane medalje. Selektor reprezentacije Zlatko Kesler se zahvalio Gradu na prijemu i na podršci koja u velikoj meri doprinosi uspešnim rezultatima.
- Pored finansijske podrške, Grad nam je omogućio zaista dobre uslove za treniranje, koji se ne razlikuju od uslova koje imaju sporisti u Evropi i stoga nije čudno što rejting liste pokazuju da smo favoriti i što sa takmičenja donosimo medalje. To je naš način da se odužimo Gradu- istakao je Kesler.