Читај ми

НОВИ САД - ГРАД СПОРТА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са истакнутим спортистима Новог Сада присуствовао је промоцији мапe града са уцртаним спортским теренима и дечјим игралиштима којa је том приликом дељенa грађанима. На промоцији Новог Сада као града спорта, Новосађанима је представљен и „Таса“, маскота предстојећег ЕП у рукомету 2012. године чији је град домаћин, а који је заједно са децом из ОШ „Ђорђе Натошевић“ демонстрирао шутирање на гол у центру града.

- Ми смо покренули акцију уређења свих спортских и дечијих игралишта који се налазе у граду, као и међублоковских простора. То су простори који су постојали, али нису били одржавани годинама. Ми смо у пописивању дошли до броја 127 и није искључено да ће се појавити још терена, јер наши суграђани такође учествују у овој акцији и пријављују нам места где можемо да изградимо нови или реконструишемо неки стари, запуштен терен. Ускоро завршавамо прављење стотог игралишта и следеће године ћемо завршити свих 127 игралишта и изградити нова где за то постоји могућност, а то се највише види на кеју где смо направили пуно садржаја. - изјавио је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Градоначелник је рекао и да је циљ ове акције да се врати прави систем вредности и да деца не одрастају испред кафића и продавница, већ на спортским теренима и дечијим игралиштима.

- Желимо да млади Новосађани постану људи са чврсто изграђеним системом вредности, да науче да побеђују, али и да губе, што је суштина спорта. Спорт свакоме омогућава да напредује на исти начин и после је лакше постићи успех у животу и професионалном развоју, а управо то је наша идеја и циљ. – додао је градоначелник и захвалио се врхунским спортистима који су дошли да подрже праве вредности, да се боре за здравије друштво и да Нови Сад буде познат као град спорта.

- Овакве акције су изузетно важне, јер ћемо изградњом и реконструкцијом спостских терена извести децу из куће, која цео дан проводе испред компјутера или телевизора, подстаћи ћемо их да се играју и друже и да изграде и здраво тело и здрав дух. Као што је речено, преко 100 терена до сада је већ реконструисано, тако да деца више немају изговор и ја се надам да ће они проводити што више времена на њима и да ће се бавити спортом. – рекао је прослављени кошаркаш Дарко Миличић.

Маскота рукометног првенства Таса прошетао се градом и дружио са најмлађим Новосађанима, који су добили и мапе Новог Сада са уцртаним теренима за кошарку, фудбал, стони тенис и друге спортове. На предстојећем такмичењу, један од градова домаћина 10. Европског првенства у рукомету биће и Нови Сад, а тим поводом сваких десет дана наставиће да се организују промоције у оквиру манифестације “100 дана до Европског првенства у рукомету“ у центру Новог Сада.

Нови Сад, 10. новембар 2011. године