Čitaj mi

NOVI SAD - GRAD SPORTA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa istaknutim sportistima Novog Sada prisustvovao je promociji mape grada sa ucrtanim sportskim terenima i dečjim igralištima koja je tom prilikom deljena građanima. Na promociji Novog Sada kao grada sporta, Novosađanima je predstavljen i „Tasa“, maskota predstojećeg EP u rukometu 2012. godine čiji je grad domaćin, a koji je zajedno sa decom iz OŠ „Đorđe Natošević“ demonstrirao šutiranje na gol u centru grada.

- Mi smo pokrenuli akciju uređenja svih sportskih i dečijih igrališta koji se nalaze u gradu, kao i međublokovskih prostora. To su prostori koji su postojali, ali nisu bili održavani godinama. Mi smo u popisivanju došli do broja 127 i nije isključeno da će se pojaviti još terena, jer naši sugrađani takođe učestvuju u ovoj akciji i prijavljuju nam mesta gde možemo da izgradimo novi ili rekonstruišemo neki stari, zapušten teren. Uskoro završavamo pravljenje stotog igrališta i sledeće godine ćemo završiti svih 127 igrališta i izgraditi nova gde za to postoji mogućnost, a to se najviše vidi na keju gde smo napravili puno sadržaja. - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Gradonačelnik je rekao i da je cilj ove akcije da se vrati pravi sistem vrednosti i da deca ne odrastaju ispred kafića i prodavnica, već na sportskim terenima i dečijim igralištima.

- Želimo da mladi Novosađani postanu ljudi sa čvrsto izgrađenim sistemom vrednosti, da nauče da pobeđuju, ali i da gube, što je suština sporta. Sport svakome omogućava da napreduje na isti način i posle je lakše postići uspeh u životu i profesionalnom razvoju, a upravo to je naša ideja i cilj. – dodao je gradonačelnik i zahvalio se vrhunskim sportistima koji su došli da podrže prave vrednosti, da se bore za zdravije društvo i da Novi Sad bude poznat kao grad sporta.

- Ovakve akcije su izuzetno važne, jer ćemo izgradnjom i rekonstrukcijom spostskih terena izvesti decu iz kuće, koja ceo dan provode ispred kompjutera ili televizora, podstaći ćemo ih da se igraju i druže i da izgrade i zdravo telo i zdrav duh. Kao što je rečeno, preko 100 terena do sada je već rekonstruisano, tako da deca više nemaju izgovor i ja se nadam da će oni provoditi što više vremena na njima i da će se baviti sportom. – rekao je proslavljeni košarkaš Darko Miličić.

Maskota rukometnog prvenstva Tasa prošetao se gradom i družio sa najmlađim Novosađanima, koji su dobili i mape Novog Sada sa ucrtanim terenima za košarku, fudbal, stoni tenis i druge sportove. Na predstojećem takmičenju, jedan od gradova domaćina 10. Evropskog prvenstva u rukometu biće i Novi Sad, a tim povodom svakih deset dana nastaviće da se organizuju promocije u okviru manifestacije “100 dana do Evropskog prvenstva u rukometu“ u centru Novog Sada.

Novi Sad, 10. novembar 2011. godine