Читај ми

НОВИ САД ДОМАЋИН СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У РУКОМЕТУ ЗА ЖЕНЕ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић, заједно са чланом Градског већа за за спорт и омладину Предрагом Свиларом и шефом кабинета градоначелника Новог Сада Александром Петровићем, примио је званичнике Светске рукометне федерације и представнике репрезентација Мађарске, Немачке, Румуније, Чешке, Туниса и Аустралије, које се у групи Д на Светском првенству у рукомету за жене, такмиче у Новом Саду.

- Изузетна је част што смо домаћини још једног великог рукометног такмичења. Нови Сад и Спенс имају одличне услове за одржавање великих спортских манифестација. Ово првенство је доказ за то и прилика да оправдамо указано поверење - изјавио је Борко Илић и нагласио да Светско првенство има вишеструки значај за град-Овакви догађаји важни су и за привреду и промоцију Новог Сада. Очекујемо да у наредним данима многобројни навијачи стигну у наш град, а ја се надам да ће се осећати пријатно и да ће одавде понети најбоље утиске.

Председник Комисије за организацију такмичења Леон Калин је истакао да су успешно одржана Европска првенства за мушкарце и за жене утицала на одлуку Савета Међународне рукометне федерације да Србији додели организацију 21. Светског првенства за жене.

-  Иако нас очекују још четири такмичарска дана, могу да кажем да све пролази у савршеном реду, од пријема екипа, хотелског смештаја, до организације самог такмичења. Желим да се захвалим Граду, Локалном организационом одбору и свим волонтерима на доброј организацији и љубазности, која нам много значи - рекао је Леон Калин.

Нови Сад, 11. децембар 2013. године