Čitaj mi

NOVI SAD DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU ZA ŽENE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, zajedno sa članom Gradskog veća za za sport i omladinu Predragom Svilarom i šefom kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem, primio je zvaničnike Svetske rukometne federacije i predstavnike reprezentacija Mađarske, Nemačke, Rumunije, Češke, Tunisa i Australije, koje se u grupi D na Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, takmiče u Novom Sadu.

- Izuzetna je čast što smo domaćini još jednog velikog rukometnog takmičenja. Novi Sad i Spens imaju odlične uslove za održavanje velikih sportskih manifestacija. Ovo prvenstvo je dokaz za to i prilika da opravdamo ukazano poverenje - izjavio je Borko Ilić i naglasio da Svetsko prvenstvo ima višestruki značaj za grad-Ovakvi događaji važni su i za privredu i promociju Novog Sada. Očekujemo da u narednim danima mnogobrojni navijači stignu u naš grad, a ja se nadam da će se osećati prijatno i da će odavde poneti najbolje utiske.

Predsednik Komisije za organizaciju takmičenja Leon Kalin je istakao da su uspešno održana Evropska prvenstva za muškarce i za žene uticala na odluku Saveta Međunarodne rukometne federacije da Srbiji dodeli organizaciju 21. Svetskog prvenstva za žene.

-  Iako nas očekuju još četiri takmičarska dana, mogu da kažem da sve prolazi u savršenom redu, od prijema ekipa, hotelskog smeštaja, do organizacije samog takmičenja. Želim da se zahvalim Gradu, Lokalnom organizacionom odboru i svim volonterima na dobroj organizaciji i ljubaznosti, koja nam mnogo znači - rekao je Leon Kalin.

Novi Sad, 11. decembar 2013. godine