Читај ми

НОВИ САД БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је новоизграђени вртић Предшколске установе „Радосно детињство“ на Грбавици, који се налази на углу улица Коло српских сестара и Мише Димитријевића.

- Пре мало више од годину дана, на овом месту смо постављали камен темељац, а данас смо заједно у потпуно новом новосадском вртићу „Јежева кућица“. Претходно су на овој локацији срушени монтажни објекти Месне заједнице 7. јули и Полицијске станице, а радови на изградњи вртића су завршени у децембру прошле године. За извођење ових радова и услуге стручног надзора издвојен је преко 321 милион динара са ПДВ-ом, а потом за опремање још 14 милиона динара. Тако су Новосађани добили „Јежеву кућицу“, 77. по реду вртић Предшколске установе „Радосно детињство“, истовремено веома атрактиван и функционалан, у који је уписано око 220 деце узраста од 1 до 3 године. Радује ме што су деца кренула у ово забавиште баш на дан Града Новог Сада, 1. фебруара ове године. То је можда случајна симболика, али они јесу наш истински нови сад, нови засад, наша будућност... За нас нема веће среће него да градимо нове вртиће, да је деце што више, да се наш град подмлађује и расте – рекао је градоначелник Ђурић истакавши да су у току два значајна пројекта - доградња и опремање објекта у Ковиљу где ће вртић добити још око 600 квадрата, за још око још 60 деце која ће кренути у вртић у септембру, као и реконструкција објекта на Клисанском путу, наког чега ће се стећи услови за комфоран боравак 117 деце.

Укупна нето површина објекта је 1300 м², а радови су обухватали и уређење дворишта, као и изградњу и опремање дечијег игралишта. Оно што је веома значајно, јесте да се приликом извођења радова са посебном пажњом приступило очувању постојећег растиња и садњи новог зеленила.

Градоначелник је том приликом честитао 8. март – Међународни дан жена свим запосленим дамама у вртићу, уручивши им мали знак пажње у виду цвећа и торте.

- Укупно је 30 новозапослених у овом вртићу и свима желим срећан рад, а посебно користим ову прилику да овим дамама честитам 8. март. Хвала вам на посвећености, пожртвованом раду и на одговорности коју преузимате радећи свој посао. Свим женама запосленим у овом вртићу, васпитачицама, сервиркама, спремачицама и стручним сарадницама, али и оним најмлађим Новосађанкама које иду у овај вртић, желим све најлепше и честитам Међународни дан жена - рекао је Милан Ђурић.

Нови Сад, 8. март 2024. године