Читај ми

НОВИ САД БЕЗБЕДНА ЗАЈЕДНИЦА

Заменик градоначелника Новог Сада и председник савета „Безбедна заједница“ Нови Сад др Саша Игић потписао је уговор о проглашењу Новог Сада безбедним градом са представницима Светске здравствене организације за промоцију безбедних заједница Каролинска института из Штокхолма.

- Потписивањем овог уговора Нови Сад придружио се градовима који имају сарадњу са Каролинска универзитетом и Светском здравственом организацијом. За нас је то велика част али и обавеза. Када је реч о безбедности највећа пажња посвећена је нашим најмлађим суграђанима, и ми ћемо наставити да радимо на увођењу мера безбедности у свим школама и вртићима – истакао је заменик градоначелника др Саша Игић.

Прва регионална конференција безбедних заједница Југоисточне Европе „Безбедна деца у безбедним заједницама“ одржава се у нашем граду од 23. до 25. јуна, под покровитељством Министарства здравља, а у организацији Националног центра за превенцију повреда и промоцију безбедности Новог Сада, уз помоћ колаборативног центра Светске здравствене организације и Каролинског института из Штокхолма, Шведска.

Нови Сад, 24. јун 2009. године