Čitaj mi

NOVI SAD BEZBEDNA ZAJEDNICA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada i predsednik saveta „Bezbedna zajednica“ Novi Sad dr Saša Igić potpisao je ugovor o proglašenju Novog Sada bezbednim gradom sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije za promociju bezbednih zajednica Karolinska instituta iz Štokholma.

- Potpisivanjem ovog ugovora Novi Sad pridružio se gradovima koji imaju saradnju sa Karolinska univerzitetom i Svetskom zdravstvenom organizacijom. Za nas je to velika čast ali i obaveza. Kada je reč o bezbednosti najveća pažnja posvećena je našim najmlađim sugrađanima, i mi ćemo nastaviti da radimo na uvođenju mera bezbednosti u svim školama i vrtićima – istakao je zamenik gradonačelnika dr Saša Igić.

Prva regionalna konferencija bezbednih zajednica Jugoistočne Evrope „Bezbedna deca u bezbednim zajednicama“ održava se u našem gradu od 23. do 25. juna, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a u organizaciji Nacionalnog centra za prevenciju povreda i promociju bezbednosti Novog Sada, uz pomoć kolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije i Karolinskog instituta iz Štokholma, Švedska.

Novi Sad, 24. jun 2009. godine