Читај ми

НОВИ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ НА ДЕТЕЛИНАРИ

 

Помоћник градоначелника Новог Сада за комунални систем и енергетику Владимир Јелић присуствовао је конференцији за новинаре поводом постављања подземних контејнера на Старој и Новој Детелинари.

- По угледу на многе европске градове, Нови Сад има све већи број подземних контејнера Град је обезбедио новац за набавку и постављање 50 контејнера те врсте у вредности од 27 милиона динара. Нови подземни контејнери се налазе на Старој и Новој Детелинари, јер у овом делу града ЈКП „Чистоћа“ није инвестирала последњих десет година, а контејнери који су до сада стајали на овим локацијама били су оштећени и дотрајали - рекао је Владимир Јелић.

Према речима директора ЈКП „Чистоћа“ Владимира Зеленовића на локацијама где су постављени подземни контејнери повучена су из употребе ПЕТ спремишта, јер су их организоване групе уништавале и крале пластику. Град интезивно ради на решавању тог комуналног проблема и апелујемо на грађане да сав кућни отпад и ПЕТ амбалажу одлажу у подземне контејнере. Прикупљени отпад се односи на Градску депонију где се процесом рециклаже враћају у поновну употребу.

Нови Сад, 28. новембар 2013. године