Čitaj mi

NOVI PODZEMNI KONTEJNERI NA DETELINARI

 

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom postavlјanja podzemnih kontejnera na Staroj i Novoj Detelinari.

- Po ugledu na mnoge evropske gradove, Novi Sad ima sve veći broj podzemnih kontejnera Grad je obezbedio novac za nabavku i postavlјanje 50 kontejnera te vrste u vrednosti od 27 miliona dinara. Novi podzemni kontejneri se nalaze na Staroj i Novoj Detelinari, jer u ovom delu grada JKP „Čistoća“ nije investirala poslednjih deset godina, a kontejneri koji su do sada stajali na ovim lokacijama bili su oštećeni i dotrajali - rekao je Vladimir Jelić.

Prema rečima direktora JKP „Čistoća“ Vladimira Zelenovića na lokacijama gde su postavlјeni podzemni kontejneri povučena su iz upotrebe PET spremišta, jer su ih organizovane grupe uništavale i krale plastiku. Grad intezivno radi na rešavanju tog komunalnog problema i apelujemo na građane da sav kućni otpad i PET ambalažu odlažu u podzemne kontejnere. Prikuplјeni otpad se odnosi na Gradsku deponiju gde se procesom reciklaže vraćaju u ponovnu upotrebu.

Novi Sad, 28. novembar 2013. godine