Читај ми

НОВИ ПАРКИНГ НА КВАНТАШКОЈ ПИЈАЦИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић обишао је Кванташку пијацу где је представљена нова инвестиција Града Новог Сада и ЈКП "Тржница". Ради се о асфалтираном паркингу површине око 4 500 квадратних метара, који ће допринети квалитетнијем снабдевању на овој пијаци.

- Овај паркинг је инвестиција Града, али и један од показатеља успешног рада менаџмента ЈКП "Тржница" који је за три месеца руковођења донео значајна побољшања у раду овог важног комуналног предузећа у Новом Саду. Град ће кроз капиталне инвестиције наставити да подржава "Тржницу" која је веома значајна за Нови Сад с обзиром на то да 4 500 породица данас живи од овог предузећа и тиме је она данас највећи послодавац у Новом Саду - изјавио је заменик градоначелника и додао да је важно да се поред стандардних капиталних улагања у 2013. години крене и у реализацију пројекта велетржнице, чиме би Нови Сад био први град у Србији који ће имати савремену тржницу у складу светским стандардима.

Заједничким средствима Града и предузећа "Тржница" асфалтиран је плато који има 30 нових места за камионе и пет за шлепере. Овај подухват ће допринети већој заради "Тржнице", а људи неће морати да купују производе са земље. Директор ЈКП "Тржница" Милош Тубић захвалио се запосленима у ЈКП "Пут", који су учествовали у асфалтирању паркинга и најавио даља улагања у озбиљне пројекте који ће Граду релативно брзо вратити новац и запослити суграђане. Неки од пројеката у 2013. години су повезивање свих пијаца оптичким кабловима, увођење електронске наплате, санирање одређених објеката на Футошкој пијаци, као и отварање Етно пијаце.

Нови Сад, 28. децембар 2012. године