Čitaj mi

NOVI PARKING NA KVANTAŠKOJ PIJACI

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić obišao je Kvantašku pijacu gde je predstavljena nova investicija Grada Novog Sada i JKP "Tržnica". Radi se o asfaltiranom parkingu površine oko 4 500 kvadratnih metara, koji će doprineti kvalitetnijem snabdevanju na ovoj pijaci.

- Ovaj parking je investicija Grada, ali i jedan od pokazatelja uspešnog rada menadžmenta JKP "Tržnica" koji je za tri meseca rukovođenja doneo značajna poboljšanja u radu ovog važnog komunalnog preduzeća u Novom Sadu. Grad će kroz kapitalne investicije nastaviti da podržava "Tržnicu" koja je veoma značajna za Novi Sad s obzirom na to da 4 500 porodica danas živi od ovog preduzeća i time je ona danas najveći poslodavac u Novom Sadu - izjavio je zamenik gradonačelnika i dodao da je važno da se pored standardnih kapitalnih ulaganja u 2013. godini krene i u realizaciju projekta veletržnice, čime bi Novi Sad bio prvi grad u Srbiji koji će imati savremenu tržnicu u skladu svetskim standardima.

Zajedničkim sredstvima Grada i preduzeća "Tržnica" asfaltiran je plato koji ima 30 novih mesta za kamione i pet za šlepere. Ovaj poduhvat će doprineti većoj zaradi "Tržnice", a ljudi neće morati da kupuju proizvode sa zemlje. Direktor JKP "Tržnica" Miloš Tubić zahvalio se zaposlenima u JKP "Put", koji su učestvovali u asfaltiranju parkinga i najavio dalja ulaganja u ozbiljne projekte koji će Gradu relativno brzo vratiti novac i zaposliti sugrađane. Neki od projekata u 2013. godini su povezivanje svih pijaca optičkim kablovima, uvođenje elektronske naplate, saniranje određenih objekata na Futoškoj pijaci, kao i otvaranje Etno pijace.

Novi Sad, 28. decembar 2012. godine