Читај ми

НОВИ ЧАМЦИ ЗА НОВОСАДСКЕ ВЕСЛАЧЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар посетиo je Веслачки клуб "Данубиус 1885" где су представљена два нова чамца, скиф и дубл скул које је обезбедио Град Нови Сад, кроз редовно финансирање Градске управе за спорт и омладину.

- Ови чамци су намењени за јуниорску и кадетску конкуренцију, а управо је рад са млађим категоријама један од приоритета Градске управе за спорт и омладину. Веслање, као и сам клуб "Данубиус 1885"  имају велику традицију у Новом Саду, наши спортисти постижу добре резултате и заслужују да им омогућимо адекватне услове – изјавио је Предраг Свилар и изразио наду да ће нови чамци допринети континуитету веслања и добрим резултатима новосадских веслача.

Председник Веслачког клуба "Данубиус 1885" Жељко Пантовић додао је да ће нови чамци бити коришћени за такмичења локалног карактера и да ће у многоме допринети напредку Клуба.

- У последње четири године успели смо да обновимо зграду, опремимо теретану и сада нам остаје да обновимо и пловни парк. То је континуиран процес на ком ћемо радити и наредних година, како бисмо обезбедили што боље услове за рад и напредак наших веслача- истакао је Жељко Пантовић.

Представљању нових чамаца присуствовао је освајач златне медаље на Европском првенству за јуниоре Никола Кекић који је потврдио да су последњих година услови тренирања у овом клубу много бољи, као и да ће нови чамци допринети успесима новосадских веслача.

Нови Сад, 28. новембар 2013. године