Čitaj mi

NOVI ČAMCI ZA NOVOSADSKE VESLAČE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar posetio je Veslački klub "Danubius 1885" gde su predstavljena dva nova čamca, skif i dubl skul koje je obezbedio Grad Novi Sad, kroz redovno finansiranje Gradske uprave za sport i omladinu.

- Ovi čamci su namenjeni za juniorsku i kadetsku konkurenciju, a upravo je rad sa mlađim kategorijama jedan od prioriteta Gradske uprave za sport i omladinu. Veslanje, kao i sam klub "Danubius 1885"  imaju veliku tradiciju u Novom Sadu, naši sportisti postižu dobre rezultate i zaslužuju da im omogućimo adekvatne uslove – izjavio je Predrag Svilar i izrazio nadu da će novi čamci doprineti kontinuitetu veslanja i dobrim rezultatima novosadskih veslača.

Predsednik Veslačkog kluba "Danubius 1885" Željko Pantović dodao je da će novi čamci biti korišćeni za takmičenja lokalnog karaktera i da će u mnogome doprineti napredku Kluba.

- U poslednje četiri godine uspeli smo da obnovimo zgradu, opremimo teretanu i sada nam ostaje da obnovimo i plovni park. To je kontinuiran proces na kom ćemo raditi i narednih godina, kako bismo obezbedili što bolje uslove za rad i napredak naših veslača- istakao je Željko Pantović.

Predstavljanju novih čamaca prisustvovao je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore Nikola Kekić koji je potvrdio da su poslednjih godina uslovi treniranja u ovom klubu mnogo bolji, kao i da će novi čamci doprineti uspesima novosadskih veslača.

Novi Sad, 28. novembar 2013. godine