Читај ми

НОВИ БИОСКОП СТАРО ИМЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је презентацији идејног решења реконструкције биоскопа „Арена“, које су присутнима представили директор Арт Висте Зоран Цветановић и директор предузећа „Бетон и цвет“ Небојша Гавриловић.

- Изузетно ми је задовољство што после толико времена наизад можемо да кажемо да ће Новосађани ускоро добити најмодернији биоскоп, какав овај град и заслужује. Ова инвестиција вредна је 2 милиона евра, Град у овој тешкој економској ситуацији не може самостално да обезбеди толика средства и због тога ћемо и у будућности наставити да сарађујемо са приватним сектором – истакао је градоначелник Павличић.

Нови биоскоп имаће 6 нових сала, потпуно нов ентеријер, а радови, према најавама представника Арт Висте, треба да почну у наредних пар дана.

Директор Арт Висте Зоран Цветановић истиче да ће ово бити један од најмодернијих биоскопа, не само у нашој држави већ и шире, и да ће почети да ради најкасније у априлу 2010. године. До тада, по његовим речима, Новосађани ће моћи да гледају филмове у биоскопским салама Арт Висте у Београду са попустом од 50 %.

Како најављују представници ове фирме, име највећег новосадског биоскопа „Арена“ неће бити промењено, због препознатљивости, а у новом биоскопу биће запослено до 25 људи, од којих ће 10 бити радници „Звезда филма“.

Нови Сад, 11.09.2009.године