Читај ми

НОВА КРУЖНА РАСКРСНИЦА НА СЕНТАНДРЕЈСКОМ ПУТУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈП „Завод за изградњу града“ Горан Вишњић обишли су кружну раскрсницу на Сентандрејском путу која представља једну од овогодишњих најкапиталнијих инвестиција ЈП "Завод за изградњу града".

-Кружни ток на Сентандрејском путу је успешно завршена инвестиција у овом делу града. Клиса и Слана бара су делови града који су дуго година били запостављани, односно нису имали исти третман као неки други делови града са озбиљним деценијским инфраструктурним проблемима. ЈП „Завод за изградњу града“ стратешки решава све улазне правце у град у смислу лакшег протока саобраћаја који је интензивиран што показује да се град развија и напредује – рекао је градоначелник и том приликом поручио грађанима Клисе, Слане баре и Видовданског насеља да ће Град и ЗИГ наставити да инвестирају у тај део Новог Сада.

Директор ЈП „Завод за изградњу града“ Горан Вишњић најавио је да ово предузеће у плану и програму за извођење радова ове године, између осталог, има и изградњу друге траке у Темеринској улици од раскрснице са Савском улицом, јер како је рекао, Нови Сад заслужује још један улаз у град како би се са ауто-пута растеретио део који иде са Каћке петље. Он је додао и то да су се после годину и по дана захваљујући ангажману запослених у ЗИГ остварили услови да се раскине уговор са „Боровица транспорт“ и распише нови тендер за изградњу моста преко Канала ДТД на траси Булевара Европе, тако да ће сада, захваљујући регуларним тендерима и одговорном приступу послу бити остварена уштеда која се мери стотинама милиона динара. Такође, за месец дана биће расписан и тендер за извођење путних радова од моста до ауто-пута и план је да половином 2015. године имамо завршен Булевар Европе у пуном профилу.

-ЈП „Завод за изградњу града“ спрема тендере за пречистач отпадних вода у Ковиљу, а та значајна инвестиција за грађане Ковиља ће бити завршена у току ове године. Тренутно су завршени послови на изграњи секундарне канализационе мреже у Будисави у дужини од око 7,5 km и очекујемо да следећих дана буде завршена канализација у Руменки дужине 6,5 km. Желео бих да похвалим заједничке напоре ЗИГ и градоначелника, јер смо коначно наишли на разумевање у Фонду за капитална улагања и постигли договор у коме ће Град преузети финансирање пречистача у Руменки који нам је изузетно битан како би слив од Кисача, али и читаву Руменку, повезали на пречистач у Руменки, довели га у функционално стање и на тај начин побољшали хигијенске и санитарне услове живота становника тих насеља – рекао је директор ЈП "Завод за изградњу града" Горан Вишњић.

Нови Сад, 27. јун 2014. године