Čitaj mi

NOVA KRUŽNA RASKRSNICA NA SENTANDREJSKOM PUTU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Goran Višnjić obišli su kružnu raskrsnicu na Sentandrejskom putu koja predstavlja jednu od ovogodišnjih najkapitalnijih investicija JP "Zavod za izgradnju grada".

-Kružni tok na Sentandrejskom putu je uspešno završena investicija u ovom delu grada. Klisa i Slana bara su delovi grada koji su dugo godina bili zapostavljani, odnosno nisu imali isti tretman kao neki drugi delovi grada sa ozbiljnim decenijskim infrastrukturnim problemima. JP „Zavod za izgradnju grada“ strateški rešava sve ulazne pravce u grad u smislu lakšeg protoka saobraćaja koji je intenziviran što pokazuje da se grad razvija i napreduje – rekao je gradonačelnik i tom prilikom poručio građanima Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja da će Grad i ZIG nastaviti da investiraju u taj deo Novog Sada.

Direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Goran Višnjić najavio je da ovo preduzeće u planu i programu za izvođenje radova ove godine, između ostalog, ima i izgradnju druge trake u Temerinskoj ulici od raskrsnice sa Savskom ulicom, jer kako je rekao, Novi Sad zaslužuje još jedan ulaz u grad kako bi se sa auto-puta rasteretio deo koji ide sa Kaćke petlje. On je dodao i to da su se posle godinu i po dana zahvaljujući angažmanu zaposlenih u ZIG ostvarili uslovi da se raskine ugovor sa „Borovica transport“ i raspiše novi tender za izgradnju mosta preko Kanala DTD na trasi Bulevara Evrope, tako da će sada, zahvaljujući regularnim tenderima i odgovornom pristupu poslu biti ostvarena ušteda koja se meri stotinama miliona dinara. Takođe, za mesec dana biće raspisan i tender za izvođenje putnih radova od mosta do auto-puta i plan je da polovinom 2015. godine imamo završen Bulevar Evrope u punom profilu.

-JP „Zavod za izgradnju grada“ sprema tendere za prečistač otpadnih voda u Kovilju, a ta značajna investicija za građane Kovilja će biti završena u toku ove godine. Trenutno su završeni poslovi na izgranji sekundarne kanalizacione mreže u Budisavi u dužini od oko 7,5 km i očekujemo da sledećih dana bude završena kanalizacija u Rumenki dužine 6,5 km. Želeo bih da pohvalim zajedničke napore ZIG i gradonačelnika, jer smo konačno naišli na razumevanje u Fondu za kapitalna ulaganja i postigli dogovor u kome će Grad preuzeti finansiranje prečistača u Rumenki koji nam je izuzetno bitan kako bi sliv od Kisača, ali i čitavu Rumenku, povezali na prečistač u Rumenki, doveli ga u funkcionalno stanje i na taj način poboljšali higijenske i sanitarne uslove života stanovnika tih naselja – rekao je direktor JP "Zavod za izgradnju grada" Goran Višnjić.

Novi Sad, 27. jun 2014. godine