Читај ми

НОЋНИ ИЗАЗОВ НА ФРУШКОЈ ГОРИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин поздравио је учеснике на старту спортско-рекреативне манифестације „Ноћни изазов на Фрушкој гори“ која је одржана у организацији ПСД „Железничар“.

-Градска управа за спорт и омладину препознаје значај бављења рекреативним спортом и у жељи да подстакнемо наше суграђане да буду што активнији подржавамо и ову манифестацију. Она промовише здрав однос према животној средини, омогућава љубитељима природе и заљубљеницима у Фрушку гору да докажу себи да могу да се изборе са физичким напорима, а додатни изазов представља и чињеница да се одржава у току ноћи. Уз стручну организацију и вођство људи из ПСД „Железничар“, уверен сам да ће манифестација проћи у најбољем реду и да ће постати традиционална – рекао је Огњен Цвјетићанин.

За учеснике су припремљене три стазе, од 4, 10 и 18 километара које су, уз присуство великог броја волонтера обезбеђене и јасно обележене рефлектујућим тракама. Прве две стазе су опредељене искључиво за шетњу, док је трећа стаза од 18 километара намењена и тркачима, као и онима који возе планинске бициклове.

Према речима организатора стазе су лимитиране на пет сати, тако да и најспорији учесници могу да прођу све контролне тачке и стигну на циљ. Три првопласирана тркача и троје бициклиста, у мушкој и женској конкуренцији, добијају пехаре и победничке дипломе, док сви они који стигну на циљ добијају финишерску медаљу и освежење.

Нови Сад, 14. септембар 2019. године