Čitaj mi

NOĆNI IZAZOV NA FRUŠKOJ GORI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin pozdravio je učesnike na startu sportsko-rekreativne manifestacije „Noćni izazov na Fruškoj gori“ koja je održana u organizaciji PSD „Železničar“.

-Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj bavlјenja rekreativnim sportom i u želјi da podstaknemo naše sugrađane da budu što aktivniji podržavamo i ovu manifestaciju. Ona promoviše zdrav odnos prema životnoj sredini, omogućava lјubitelјima prirode i zalјublјenicima u Frušku goru da dokažu sebi da mogu da se izbore sa fizičkim naporima, a dodatni izazov predstavlјa i činjenica da se održava u toku noći. Uz stručnu organizaciju i vođstvo lјudi iz PSD „Železničar“, uveren sam da će manifestacija proći u najbolјem redu i da će postati tradicionalna – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Za učesnike su pripremlјene tri staze, od 4, 10 i 18 kilometara koje su, uz prisustvo velikog broja volontera obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama. Prve dve staze su opredelјene isklјučivo za šetnju, dok je treća staza od 18 kilometara namenjena i trkačima, kao i onima koji voze planinske biciklove.

Prema rečima organizatora staze su limitirane na pet sati, tako da i najsporiji učesnici mogu da prođu sve kontrolne tačke i stignu na cilј. Tri prvoplasirana trkača i troje biciklista, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare i pobedničke diplome, dok svi oni koji stignu na cilј dobijaju finišersku medalјu i osveženje.

 

Novi Sad, 14. septembar 2019. godine