Читај ми

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА ИНСАДА “ПАРТНЕРСТВО ЗА ЗДРАВЉЕ” У НОВОМ САДУ

УТОРАК, 19. ОКТОБАР 2010. ГОДИНЕ

10,30 часова
Гимназија „Светозар Марковић“
Његошева 22
Нови Сад

12,00 часова
Велика сала Скупштине АП Војводине
Владике Платона ББ
Нови Сад

У оквиру одржавања националне конференције пројекта ИНСАДА “Партнерство за здравље” у Новом Саду, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Амбасадор Венсан Дежер, министар здравља Републике Србије проф. др Томица Милосављевић, министар просвете Републике Србије проф. др Жарко Обрадовић, заједно са градоначелником Новог Сада Игором Павличићем обићи ће Гимназију „Светозар Марковић“ у којој ће бити приказане презентације ученика пет новосадских основних школа укључених у пројекат ИНСАДА који финансира Европска унија.

ИНСАДА пројекат је започет у мају 2009. године како би се пружила подршка Министарству здравља Републике Србије у Имплементацији националне стратегије против злоупотребе дрога (ИНСАДА). Овај пројекат који траје 18 месеци фокусира се на осмишљавање и пружање подршке системима и структурама који раде на смањивању потражње за дрогама, ојачавање капацитета српског Министарства здравља за имплементацију стратегије о дрогама и на пружање помоћи Министарству здравља у припреми и реализацији кампање за јавну комуникацију везану за борбу против злоупотребе дрога.

Након обиласка школе, у Великој сали Скупштине Војводине у подне биће одржана конференција у којој ће се представити партнери пројекта ИНСАДА на тему увођења новог наставног програма „Креативни рад са децом на превенцији психоактивних супстанци - Твоје знање мења све” из Ниша, Крагујевца, Новог Сада и Београда.

Нови Сад, 18. октобар 2010. годинеa