Čitaj mi

NACIONALNA KONFERENCIJA PROJEKTA INSADA “PARTNERSTVO ZA ZDRAVLJE” U NOVOM SADU

UTORAK, 19. OKTOBAR 2010. GODINE

10,30 časova
Gimnazija „Svetozar Marković“
Njegoševa 22
Novi Sad

12,00 časova
Velika sala Skupštine AP Vojvodine
Vladike Platona BB
Novi Sad

U okviru održavanja nacionalne konferencije projekta INSADA “Partnerstvo za zdravlje” u Novom Sadu, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Ambasador Vensan Dežer, ministar zdravlja Republike Srbije prof. dr Tomica Milosavljević, ministar prosvete Republike Srbije prof. dr Žarko Obradović, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Igorom Pavličićem obići će Gimnaziju „Svetozar Marković“ u kojoj će biti prikazane prezentacije učenika pet novosadskih osnovnih škola uključenih u projekat INSADA koji finansira Evropska unija.

INSADA projekat je započet u maju 2009. godine kako bi se pružila podrška Ministarstvu zdravlja Republike Srbije u Implementaciji nacionalne strategije protiv zloupotrebe droga (INSADA). Ovaj projekat koji traje 18 meseci fokusira se na osmišljavanje i pružanje podrške sistemima i strukturama koji rade na smanjivanju potražnje za drogama, ojačavanje kapaciteta srpskog Ministarstva zdravlja za implementaciju strategije o drogama i na pružanje pomoći Ministarstvu zdravlja u pripremi i realizaciji kampanje za javnu komunikaciju vezanu za borbu protiv zloupotrebe droga.

Nakon obilaska škole, u Velikoj sali Skupštine Vojvodine u podne biće održana konferencija u kojoj će se predstaviti partneri projekta INSADA na temu uvođenja novog nastavnog programa „Kreativni rad sa decom na prevenciji psihoaktivnih supstanci - Tvoje znanje menja sve” iz Niša, Kragujevca, Novog Sada i Beograda.

Novi Sad, 18. oktobar 2010. godinea