Читај ми

Нови циклус акције „Stand up Novi Sad“

Понедељак, 21. јун 2010. године
12,00 часова – КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ (Сала већа, Градска кућа, Трг слободе 1, Нови Сад)

Учесници:
проф. Др Александра Новаков Микић – чланица Градског већа за здравство
Данијел Борбаш – у име носиоца пројекта „STAND UP Нови Сад“ - Удружења „Центар за омладинску иницијативу“ Нови Сад

Настављајући спровођење пројеката промоције здравих стилова живота младих, без употребе психоактивних супстанци и промоције волонтерства у превенцији зависности од психоактивних супстанци, Управа а здравство Града Новог Сада је у оквиру акција планираних у Акционо плану борбе против дроге и Програму борбе против дроге за 2010. годину иницирала кампанјњу „STAND UP Нови Сад“.

Капмања STAND UP - NOVI SAD иницира се, промовише и рализује кроз кампању КОНТРАМИНИРАМО. То значи да се кроз Контраминирање – “Миниране” градске зоне, места продаје и уживања наркотика, претварају у активна градска састајалишта на којима ће младима бити понуђени атрактивни музички и други садржаји, али и дељен промотивни материјал који указује на штетност дрога, значај превенције и здравог живота.

Идеја програма је да се кроз вршњачку помоћ у разумевању окружења, друштвених и животних околности, отворе путеви алтернативним решењима која нуде другачије садржаје.

Акција ће обухватити све делове града јер ће волонтери „Центра за омладинску иницијативу“, бициклистичког клуба «Нови Сад” и удружења “Ice New Now” сваке суботе у току лета у урбаним градским зонама крстарити „Х патролама“. Они ће, обилазити све делове града и заједно са свима који желе да се придруже акцији. Места окупљања обележаваће се симболима акције, делиће се промотивни материјали који пропагирају здраве стилове живота и позитивне вредности и позивају младе да им се у овим активностима придруже. Једно од места „КОНТРАминирања“ биће и новоизграђени СКАТЕ ПАРК, први спортско рекреативни полигон за скејтере, ролераше и бициклисте.
Акцију Нови Сад – Stand Up иницирала је Управа за здравство и Одбор за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци Града Новог Сада, уз Центар за превенцију наркоманије - Емпрона, у јулу месецу 2009, а од ове године обезбеђивање волонтера и активног укључења младих у промоцију превенције зависности реализује „Центар за омладинску иницијативу“ уз подршку Града Новог Сада.

Нови Сад, 18. јун 2010. године