Čitaj mi

Novi ciklus akcije „Stand up Novi Sad“

Ponedeljak, 21. jun 2010. godine
12,00 časova – KONFERENCIJA ZA NOVINARE (Sala veća, Gradska kuća, Trg slobode 1, Novi Sad)

Učesnici:
prof. Dr Aleksandra Novakov Mikić – član Gradskog veća za zdravstvo
Danijel Borbaš – u ime nosioca projekta „STAND UP Novi Sad“ - Udruženja „Centar za omladinsku inicijativu“ Novi Sad

Nastavljajući sprovođenje projekata promocije zdravih stilova života mladih, bez upotrebe psihoaktivnih supstanci i promocije volonterstva u prevenciji zavisnosti od psihoaktivnih supstanci, Uprava a zdravstvo Grada Novog Sada je u okviru akcija planiranih u Akciono planu borbe protiv droge i Programu borbe protiv droge za 2010. godinu inicirala kampanjnju „STAND UP Novi Sad“.

Kapmanja STAND UP - NOVI SAD inicira se, promoviše i ralizuje kroz kampanju KONTRAMINIRAMO. To znači da se kroz Kontraminiranje – “Minirane” gradske zone, mesta prodaje i uživanja narkotika, pretvaraju u aktivna gradska sastajališta na kojima će mladima biti ponuđeni atraktivni muzički i drugi sadržaji, ali i deljen promotivni materijal koji ukazuje na štetnost droga, značaj prevencije i zdravog života.

Ideja programa je da se kroz vršnjačku pomoć u razumevanju okruženja, društvenih i životnih okolnosti, otvore putevi alternativnim rešenjima koja nude drugačije sadržaje.
Akcija će obuhvatiti sve delove grada jer će volonteri „Centra za omladinsku inicijativu“, biciklističkog kluba «Novi Sad” i udruženja “Ice New Now” svake subote u toku leta u urbanim gradskim zonama krstariti „H patrolama“. Oni će, obilaziti sve delove grada i zajedno sa svima koji žele da se pridruže akciji. Mesta okupljanja obeležavaće se simbolima akcije, deliće se promotivni materijali koji propagiraju zdrave stilove života i pozitivne vrednosti i pozivaju mlade da im se u ovim aktivnostima pridruže. Jedno od mesta „KONTRAminiranja“ biće i novoizgrađeni SKATE PARK, prvi sportsko rekreativni poligon za skejtere, roleraše i bicikliste.

Akciju Novi Sad – Stand Up inicirala je Uprava za zdravstvo i Odbor za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci Grada Novog Sada, uz Centar za prevenciju narkomanije - Emprona, u julu mesecu 2009, a od ove godine obezbeđivanje volontera i aktivnog uključenja mladih u promociju prevencije zavisnosti realizuje „Centar za omladinsku inicijativu“ uz podršku Grada Novog Sada.

Novi Sad, 18. jun 2010. godine