Читај ми

ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У НОВОМ САДУ – ОЧИСТИМО СРБИЈУ

Субота, 5. јун 2010. године

10.00 часова – свечано отврање обновљеног игралишта са кошаркашким тереном у МЗ Бошко Буха (Двориште Улице Бошка Бухе 10) – отварању присуствује градоначелник Новог Сада Игор Павличић и спортисти Ђула Мештер, Михаил Дудаш и Данило Икодиновић.

11.00 часова – Приморска улица, Неопланта – начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш, директор Републичког фонда за заштиту животне средине мр Жељка Јураковић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Републичке ветеринарске инспекције – чишћење депоније и уређивање терена

12.00 часова – Здравље за све (Улица Краља Александра) –у акцији учествује члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић.

13.00 часова – Веслачки клуб „Данубиус“ (ресторан „Цесла“)- веслачи односе шут из веслачког клуба, а рониоци клубова „Данубиус“ и „Морнар“ чисте обале и Дунав – у акцији учествује и члан већа за спорт Александар Кравић

Од 10.00 часова – 6000 Новосађана који су се пријавили за акцију „Очистимо Србију“ јавља се својим Месним заједницама

ФИНАЛЕ АКЦИЈЕ „ВЕЛИКО ПРОЛЕЋНО СПРЕМАЊЕ НОВОГ САДА“ НАЈВЕЋИ ДОПРИНОС АКЦИЈИ „ОЧИСТИМО СРБИЈУ“

Дан заштите животне средине - 5. јун Нови Сад обележава 45.даном акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“ и масовним учешћем у акцији „Очистимо Србију“. Позиву градоначелника Новог Сада Игора Павличића да узму учешће у највећој еколошкој акцији у нашој земљи одазвало се више од 6000 Новосађана који ће од 10 часова у својим Месним заједницама добити адекватну опрему и заједно са јавним предузећима дати допринос уређењу животне средине.

За учешће у активностима које доприносе очувању животне средине пријавило се 27 месних заједница са територије града, 20 основних и средњих школа, 15 установа културе и 8 удружења и организација, а 16 јавних и приватних предузећа ставиће на располагање механизацију и остала средства и тако допринети успешној реализацији акције.

Финале седмонедељне акције „Великог пролећног спремања Новог Сада“ представљаће и свечано отварање реконструисаног кошаркашког терена које се налази у оквиру игралишта на Лиману I на коме ће прву „тројку“ покушати да убаци градоначелник Новог Сада Игор Павличић. Прву кошаркашку утакмицу одиграће кошаркаши КК Нови Сад , а присуствоваће јој и познати спортисти Ђула Мештер, Михаил Дудаш и Данило Икодиновић. На иницијативу градоначелника Новог Сада, запуштен и затрављен терен, који уједно представља један од три терена у МЗ Бошко Буха која има 8600 становника, биће потпуно оспособљен за спорт, игру, разоноду и дружење Новосађана. Ова реконструкција и уређење игралишта представља заједничку акцију ЈКП Градско зеленило и ЈП Завод за изградњу града, која су и на овај начин дала допринос здравом животу Новог Сада.

Да је Нови Сад „Здрав град – здравих људи“ у суботу ће симболично показати и још једна акција „Здравље за све“ коју у Улици Краља Александра организује управа за здравство. Здравствене установе Новог Сада и овом приликом ће грађанима омогућити да обаве здравствене анализе и да се посаветују са лекарима, а акцији ће присуствовати и члан градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић..

У чишћењу обала и самог Дунава учешће ће узети и веслачи и рониоци клубова „Данубиус“ и „Морнар“ којима ће се придружити и члан већа за спорт Александар Кравић.

Крај акције „Велико пролећно спремаље Новог Сада“ обележиће и додела награда најбољим учесницима чак три конкурса. Награде за фото-конкурс Здрав град-здрави људи уручиће проф. др Александра Новаков Микић, а директор ЈКП Градско зеленило Наташа Рашета уручиће награде најбољим учесницима конкурса Избор најлепше баште и Избор најлепшег балкона.

Нови Сад, 4. јун 2010. године