Čitaj mi

DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U NOVOM SADU – OČISTIMO SRBIJU

Subota, 5. jun 2010. godine

10.00 časova – svečano otvranje obnovljenog igrališta sa košarkaškim terenom u MZ Boško Buha (Dvorište Ulice Boška Buhe 10) – otvaranju prisustvuje gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i sportisti Đula Mešter, Mihail Dudaš i Danilo Ikodinović.

11.00 časova – Primorska ulica, Neoplanta – načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš, direktor Republičkog fonda za zaštitu životne sredine mr Željka Juraković, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Republičke veterinarske inspekcije – čišćenje deponije i uređivanje terena

12.00 časova – „Zdravlje za sve“ (Ulica Kralja Aleksandra)

13.00 časova – Veslački klub „Danubius“ (restoran „Cesla“)- veslači odnose šut iz veslačkog kluba, a ronioci klubova „Danubius“ i „Mornar“ čiste obale i Dunav – u akciji učestvuje i član veća za sport Aleksandar Kravić

Od 10.00 časova – 6000 Novosađana koji su se prijavili za akciju „Očistimo Srbiju“ javlja se svojim Mesnim zajednicama

FINALE AKCIJE „VELIKO PROLEĆNO SPREMANjE NOVOG SADA“ NAJVEĆI DOPRINOS AKCIJI „OČISTIMO SRBIJU“

Dan zaštite životne sredine - 5. jun Novi Sad obeležava 45.danom akcije „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“ i masovnim učešćem u akciji „Očistimo Srbiju“. Pozivu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića da uzmu učešće u najvećoj ekološkoj akciji u našoj zemlji odazvalo se više od 6000 Novosađana koji će od 10 časova u svojim Mesnim zajednicama dobiti adekvatnu opremu i zajedno sa javnim preduzećima dati doprinos uređenju životne sredine.

Za učešće u aktivnostima koje doprinose očuvanju životne sredine prijavilo se 27 mesnih zajednica sa teritorije grada, 20 osnovnih i srednjih škola, 15 ustanova kulture i 8 udruženja i organizacija, a 16 javnih i privatnih preduzeća staviće na raspolaganje mehanizaciju i ostala sredstva i tako doprineti uspešnoj realizaciji akcije.

Finale sedmonedeljne akcije „Velikog prolećnog spremanja Novog Sada“ predstavljaće i svečano otvaranje rekonstruisanog košarkaškog terena koje se nalazi u okviru igrališta na Limanu I na kome će prvu „trojku“ pokušati da ubaci gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. Prvu košarkašku utakmicu odigraće košarkaši KK Novi Sad , a prisustvovaće joj i poznati sportisti Đula Mešter, Mihail Dudaš i Danilo Ikodinović. Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, zapušten i zatravljen teren, koji ujedno predstavlja jedan od tri terena u MZ Boško Buha koja ima 8600 stanovnika, biće potpuno osposobljen za sport, igru, razonodu i druženje Novosađana. Ova rekonstrukcija i uređenje igrališta predstavlja zajedničku akciju JKP Gradsko zelenilo i JP Zavod za izgradnju grada, koja su i na ovaj način dala doprinos zdravom životu Novog Sada.

Da je Novi Sad „Zdrav grad – zdravih ljudi“ u subotu će simbolično pokazati i još jedna akcija koju u „Zdravlje za sve“ Ulici Kralja Aleksandra organizuje uprava za zdravstvo. Zdravstvene ustanove Novog Sada i ovom prilikom će građanima omogućiti da obave zdravstvene analize i da se posavetuju sa lekarima, a akciji će prisustvovati i član gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić..

U čišćenju obala i samog Dunava učešće će uzeti i veslači i ronioci klubova „Danubius“ i „Mornar“ kojima će se pridružiti i član veća za sport Aleksandar Kravić.

Kraj akcije „Veliko prolećno spremalje Novog Sada“ obeležiće i dodela nagrada najboljim učesnicima čak tri konkursa. Nagrade za foto-konkurs Zdrav grad-zdravi ljudi uručiće prof. dr Aleksandra Novakov Mikić, a direktor JKP Gradsko zelenilo Nataša Rašeta uručiće nagrade najboljim učesnicima konkursa Izbor najlepše bašte i Izbor najlepšeg balkona.

Novi Sad, 4. jun 2010. godine