Читај ми

ВЕЛИКО ПРОЛЕЋНО СПРЕМАЊЕ НОВОГ САДА

Субота, 22. мај 2010. године
10,00 часова – акција Дрво живота, вртић Маслачак, Народног фронта 42
11,00 часова – културно-уметнички програм у ОШ „Жарко Зрењанин“, Деспота Стефана 8
19,00 часова - Мини маратон еколошког филма, Дунавска 29

Пета недеља акције Велико пролећно спремање Новог Сада коју је покренуо градоначелник Игор Павличић посвећена је буђењу свести о важности озeлењавања урбаних матрица каква је Нови Сад, као и подизању одговорности за изглед средине у којој живимо. Управо зато, у акцији Велико пролећно спремање Новог Сада велика пажња посвећује се озелењавању вртића где се у најранијем узрасту стичу добре навике и одговоран однос према очувању животне средине.

Ове суботе члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Јелена Атанацковић Јеличић и члан Градског већа за образовање Милан Ђукић обићи ће завршетак радова на озелењавању вртића ПУ Радосно детињство „Маслачак“. Акција озелењавања дворишта Предшколске установе „Радосно детињство“ део је акције „Дрво живота“ коју финансира Градска управа за заштиту животне средине, а радове изводи ЈКП „Градско зеленило“.

Како би се приближила важност заштите животне средине, кроз перформансе посвећене екологији и уз пригодан културно уметнички програм, на еколошко освешћење суграђане ће позвати најмађа популација Новог Сада. Наиме, на дан акције у Основној школи „Жарко Зрењанин“ уз присуство члана Градског већа за образовање Милана Ђукића биће одржан перформанс „Добро дрво“ и модна ревија „Рециклиграње“ у извођењу ученика те школе, а на позив градоначелника да се спремању Новог Сада прикључе и установе културе, одазвало се и АКУД Соња Маринковић које ће том приликом извести пригодан програм у којем ће учешће узети Велики народни оркестар са програмом Сплет народних мелодија.

Истог дана, када се обележава и Светски дан биодиверзитета, у 19 часова, у оквиру акције Велико пролећно спремање Новог Сада, Музеј града Новог Сада у сарадњи са невладиним удружењем Друид из Новог Сада, огранизоваће ревију еколошког филма - Мини маратон еколошког филма, где је улаз за све посетиоце слободан.

Нови Сад, 21. мај 2010. године