Čitaj mi

VELIKO PROLEĆNO SPREMANJE NOVOG SADA

Subota, 22. maj 2010. godine
10,00 časova – akcija Drvo života, vrtić Maslačak, Narodnog fronta 42
11,00 časova – kulturno-umetnički program u OŠ „Žarko Zrenjanin“, Despota Stefana 8
19,00 časova - Mini maraton ekološkog filma, Dunavska 29

Peta nedelja akcije Veliko prolećno spremanje Novog Sada koju je pokrenuo gradonačelnik Igor Pavličić posvećena je buđenju svesti o važnosti ozelenjavanja urbanih matrica kakva je Novi Sad, kao i podizanju odgovornosti za izgled sredine u kojoj živimo. Upravo zato, u akciji Veliko prolećno spremanje Novog Sada velika pažnja posvećuje se ozelenjavanju vrtića gde se u najranijem uzrastu stiču dobre navike i odgovoran odnos prema očuvanju životne sredine.

Ove subote član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Jelena Atanacković Jeličić i član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić obići će završetak radova na ozelenjavanju vrtića PU Radosno detinjstvo „Maslačak“. Akcija ozelenjavanja dvorišta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ deo je akcije „Drvo života“ koju finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a radove izvodi JKP „Gradsko zelenilo“.

Kako bi se približila važnost zaštite životne sredine, kroz performanse posvećene ekologiji i uz prigodan kulturno umetnički program, na ekološko osvešćenje sugrađane će pozvati najmađa populacija Novog Sada. Naime, na dan akcije u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ uz prisustvo člana Gradskog veća za obrazovanje Milana Đukića biće održan performans „Dobro drvo“ i modna revija „Recikligranje“ u izvođenju učenika te škole, a na poziv gradonačelnika da se spremanju Novog Sada priključe i ustanove kulture, odazvalo se i AKUD Sonja Marinković koje će tom prilikom izvesti prigodan program u kojem će učešće uzeti Veliki narodni orkestar sa programom Splet narodnih melodija.

Istog dana, kada se obeležava i Svetski dan biodiverziteta, u 19 časova, u okviru akcije Veliko prolećno spremanje Novog Sada, Muzej grada Novog Sada u saradnji sa nevladinim udruženjem Druid iz Novog Sada, ogranizovaće reviju ekološkog filma - Mini maraton ekološkog filma, gde je ulaz za sve posetioce slobodan.

Novi Sad, 21. maj 2010. godine