Читај ми

ПРВОМАЈСКИ ЕКО УРАНАК

Субота, 1. мај 2010. године
10,00 часова
Каменички парк (поред рампе за возила)
Сремска Каменица

Заједничким организовањем ЕКО уранка у Каменичком парку, који ће трајати од 30. априла до 2. маја наставља се пракса обједињеног деловања градских управа, јавних и јавно-комуналних предузећа, организација чији је оснивач Град Нови Сад, као и невладиног сектора и грађана у оквиру акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“.

Овај специфични првомајски уранак тако постаје део кампање „Здрав град - здрави људи“ која има за циљ подизање еколошке свести и културе живљења у градском окружењу, а као део акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“.

У циљу заједничке бриге о заштити животне средине, градоначелник Игор Павличић позива све грађане да у току прославе за 1. мај учествују у очувању животне средине и уз раднике градских предузећа и волонтере Покрета горана Новог Сада помогну у заједничком чишћењу по завршетку уранка. Активно и савесно учествовање грађана у акцији „Велико пролећно спремање Новог Сада“ јача изградњу позитивних вредности у друштву, што доприноси квалитетнијем животу Новосађана што је основни циљ градоначелника и градске управе.

Начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш посетиће Каменички парк и у име Града Новог Сада пружити подршку обједињеном еколошком деловању посетилаца и градских служби у току празновања Дана рада.

Како је брига о здрављу људи и заштити животне средине један од приоритета Града, ЈКП Чистоћа и ЈКП Градско зеленило обезбедиће посетиоцима Каменичког парка пријатан боравак у природи и еколошко окружење за првомајске празнике. ЈКП Чистоћа ће за првомајске празнике, у сарадњи са JKP Градскo зеленило поставити у Каменичкиом парку два велика контејнера и стотину мобилних корпи за отпатке, а обезбедиће и 500 врећа за смеће које ће делити двадесетак волонтера Покрета горана Новог Сада.

Градоначелник позива све заинтересоване да се пријаве за избор најлепше баште и балкона који организују Град Нови Сад и ЈКП Градско зеленило. Право учешћа имају баштовани - власници башти или балкона, са територије Града Новог Сада, а пријаве се могу слати на адресу ЈКП Градско зеленило или донети лично до 22. маја, након чега ће комисија по обиласку терена извршити избор и 5. јуна прогласити победнике.

Нови Сад, 30. април 2010. године