Čitaj mi

PRVOMAJSKI EKO URANAK

Subota, 1. maj 2010. godine
10,00 časova
Kamenički park (pored rampe za vozila)
Sremska Kamenica

Zajedničkim organizovanjem EKO uranka u Kameničkom parku, koji će trajati od 30. aprila do 2. maja nastavlja se praksa objedinjenog delovanja gradskih uprava, javnih i javno-komunalnih preduzeća, organizacija čiji je osnivač Grad Novi Sad, kao i nevladinog sektora i građana u okviru akcije „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“.

Ovaj specifični prvomajski uranak tako postaje deo kampanje „Zdrav grad - zdravi ljudi“ koja ima za cilj podizanje ekološke svesti i kulture življenja u gradskom okruženju, a kao deo akcije „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“.

U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, gradonačelnik Igor Pavličić poziva sve građane da u toku proslave za 1. maj učestvuju u očuvanju životne sredine i uz radnike gradskih preduzeća i volontere Pokreta gorana Novog Sada pomognu u zajedničkom čišćenju po završetku uranka. Aktivno i savesno učestvovanje građana u akciji „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“ jača izgradnju pozitivnih vrednosti u društvu, što doprinosi kvalitetnijem životu Novosađana što je osnovni cilj gradonačelnika i gradske uprave.

Načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš posetiće Kamenički park i u ime Grada Novog Sada pružiti podršku objedinjenom ekološkom delovanju posetilaca i gradskih službi u toku praznovanja Dana rada.

Kako je briga o zdravlju ljudi i zaštiti životne sredine jedan od prioriteta Grada, JKP Čistoća i JKP Gradsko zelenilo obezbediće posetiocima Kameničkog parka prijatan boravak u prirodi i ekološko okruženje za prvomajske praznike. JKP Čistoća će za prvomajske praznike, u saradnji sa JKP Gradsko zelenilo postaviti u Kameničkiom parku dva velika kontejnera i stotinu mobilnih korpi za otpatke, a obezbediće i 500 vreća za smeće koje će deliti dvadesetak volontera Pokreta gorana Novog Sada.

Gradonačelnik poziva sve zainteresovane da se prijave za izbor najlepše bašte i balkona koji organizuju Grad Novi Sad i JKP Gradsko zelenilo. Pravo učešća imaju baštovani - vlasnici bašti ili balkona, sa teritorije Grada Novog Sada, a prijave se mogu slati na adresu JKP Gradsko zelenilo ili doneti lično do 22. maja, nakon čega će komisija po obilasku terena izvršiti izbor i 5. juna proglasiti pobednike.

Novi Sad, 30. april 2010. godine