Читај ми

ОБИЛАЗАК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ НОВИ САД

Петак, 25. децембар 2009. године
12,00 часова
Улица Пап Павла 46
ПУ Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обићи ће Оперативни центар Полицијске управе Нови Сад у присуству начелника ПУ Нови Сад Миладина Кострешевића, заменика начелника одељења полиције ПУ Нови Сад Стевана Јарића и директора ЈКП "Информатика" Зорана Делића.

ИНФОРМАЦИЈА

У Одељењу ПУ Нови Сад отворен је надзорни центар у ком се налази oптичка телекомуникациона инфраструктура. У функцији су камере инсталиране у оквиру пројекта „Нови Сад безбедан град“. Двадесет четири часа врши се надзор над објектима што омогућава правовремену реакцију дежурног полицајца. Снимци који се направе на располагању су у сваком тренутку током наредних десет дана од дана снимања јер је то предвиђено време чувања. Тренутно се представници ПУ Нови Сад обучавају за напредно коришћење система. Пројекат је у потпуности финансирао Град Нови Сад, а ЈКП Информатика је дала своје стручне и техничке ресурсе.

Напомена: Моле се представници медија да на догађај пристигну најкасније у 11,30 часова како би се благовремено извршила акредитација новинара.

Нови Сад, 24. децембар 2009. године