Čitaj mi

OBILAZAK POLICIJSKE UPRAVE NOVI SAD

Petak, 25. decembar 2009. godine
12,00 časova
Ulica Pap Pavla 46
PU Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obići će Operativni centar Policijske uprave Novi Sad u prisustvu načelnika PU Novi Sad Miladina Kostreševića, zamenika načelnika odeljenja policije PU Novi Sad Stevana Jarića i direktora JKP "Informatika" Zorana Delića.

INFORMACIJA

U Odeljenju PU Novi Sad otvoren je nadzorni centar u kom se nalazi optička telekomunikaciona infrastruktura. U funkciji su kamere instalirane u okviru projekta „Novi Sad bezbedan grad“. Dvadeset četiri časa vrši se nadzor nad objektima što omogućava pravovremenu reakciju dežurnog policajca. Snimci koji se naprave na raspolaganju su u svakom trenutku tokom narednih deset dana od dana snimanja jer je to predviđeno vreme čuvanja. Trenutno se predstavnici PU Novi Sad obučavaju za napredno korišćenje sistema. Projekat je u potpunosti finansirao Grad Novi Sad, a JKP Informatika je dala svoje stručne i tehničke resurse.

Napomena: Mole se predstavnici medija da na događaj pristignu najkasnije u 11,30 časova kako bi se blagovremeno izvršila akreditacija novinara.

Novi Sad, 24. decembar 2009. godine