Читај ми

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Министарство за државну управу и локалну самоуправу и град Нови Сад позивају вас да присуствујете акцији промоције улога и надлежности комуналне полиције

„Комунална полиција – за ред у градовима Републике Србије“,
која ће бити одржана
у среду, 23. септембра с почетком у 12 часова
на Тргу слободе (испред Градске куће) у Новом Саду.

Током једночасовне акције, министар Милан Марковић и градоначелник Игор Павличић разговараће са Новосађанима о томе како комунална полиција може допринети њиховом квалитетнијем животу и делити лифлете који објашњавају улоге и надлежности комуналне полиције.

Акција је организована са циљем да се грађани 23 града и града Београда упознају с улогама и надлежностима комуналне полиције, будући да је недавно усвојен Закон о комуналној полицији и да се на пролеће у градовима Србије очекују први комунални полицајци. У наредних месец дана, министар Милан Марковић и представници министарства обићиће десетак градова у Србији како би у присуству градоначелника разговарали са грађанима о решавању комуналних проблема са којима се они свакодневно сусрећу у својим градовима.

Пројекат презентације улога и надлежности комуналне полиције - „Комунална полиција – за ред у градовима Републике Србије“, Министарство за државну управу и локалну самоуправу реалузује у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе у Београду и Мисијом ОЕБС-а у Србији.