Čitaj mi

NAJAVA DOGAĐAJA

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i grad Novi Sad pozivaju vas da prisustvujete akciji promocije uloga i nadležnosti komunalne policije

„Komunalna policija – za red u gradovima Republike Srbije“,
koja će biti održana
u sredu, 23. septembra s početkom u 12 časova
na Trgu slobode (ispred Gradske kuće) u Novom Sadu.

Tokom jednočasovne akcije, ministar Milan Marković i gradonačelnik Igor Pavličić razgovaraće sa Novosađanima o tome kako komunalna policija može doprineti njihovom kvalitetnijem životu i deliti liflete koji objašnjavaju uloge i nadležnosti komunalne policije.

Akcija je organizovana sa ciljem da se građani 23 grada i grada Beograda upoznaju s ulogama i nadležnostima komunalne policije, budući da je nedavno usvojen Zakon o komunalnoj policiji i da se na proleće u gradovima Srbije očekuju prvi komunalni policajci. U narednih mesec dana, ministar Milan Marković i predstavnici ministarstva obićiće desetak gradova u Srbiji kako bi u prisustvu gradonačelnika razgovarali sa građanima o rešavanju komunalnih problema sa kojima se oni svakodnevno susreću u svojim gradovima.

Projekat prezentacije uloga i nadležnosti komunalne policije - „Komunalna policija – za red u gradovima Republike Srbije“, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu realuzuje u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Misijom OEBS-a u Srbiji.