Читај ми

Пријем учесника 54. Стеријиног позорја

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је учеснике 54. Стеријиног позорја, међу којима су били Раде Шербеџија, Иван М. Лалић, Душан Љуштина, Иво Брешан, Мето Јовановски, Ласло Вегел, Борис Исаковић, Јасна Ђуричић, Гордана Ђурђевић Димић и Владимир Копицл.

'Изузетно ми је драго што у име града Новог Сада могу да вас поздравим и да вам се захвалим што сте и ове године допринели лепоти Стеријиног позорја, једног од најзначајнијих позоришних фестивала у нашој земљи. Поред тога што унапређује позоришну уметност и драмску књижевност, Стеријино позорје, повезује људе и подсећајући нас на суштинске животне вредности, чини да се на тренутак удаљимо од ужурбане свакодневице' истакао је градоначелник Павличић.

Присећајући се анегдота са протеклих Стеријиних позорја, уметници су изразили задовољство великим одзивом новосадске публике и добром организацијом овогодишњег фестивала. У разговору са градоначелником сложили су се да је Петроварадинска тврђава одличан театарски простор и да би у будуће, то аутентично здање Новог Сада, требало више користити у те сврхе.

Нови Сад, 3. јун 2009. године