Čitaj mi

Prijem učesnika 54. Sterijinog pozorja

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je učesnike 54. Sterijinog pozorja, među kojima su bili Rade Šerbedžija, Ivan M. Lalić, Dušan Ljuština, Ivo Brešan, Meto Jovanovski, Laslo Vegel, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Gordana Đurđević Dimić i Vladimir Kopicl.

'Izuzetno mi je drago što u ime grada Novog Sada mogu da vas pozdravim i da vam se zahvalim što ste i ove godine doprineli lepoti Sterijinog pozorja, jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji. Pored toga što unapređuje pozorišnu umetnost i dramsku književnost, Sterijino pozorje, povezuje ljude i podsećajući nas na suštinske životne vrednosti, čini da se na trenutak udaljimo od užurbane svakodnevice' istakao je gradonačelnik Pavličić.

Prisećajući se anegdota sa proteklih Sterijinih pozorja, umetnici su izrazili zadovoljstvo velikim odzivom novosadske publike i dobrom organizacijom ovogodišnjeg festivala. U razgovoru sa gradonačelnikom složili su se da je Petrovaradinska tvrđava odličan teatarski prostor i da bi u buduće, to autentično zdanje Novog Sada, trebalo više koristiti u te svrhe.

Novi Sad, 3. jun 2009. godine