Читај ми

БУЛЕВАР ЕВРОПЕ КОРАК БЛИЖЕ АУТО-ПУТУ

Ближи се почетак радова на четвртој деоници модерне саобраћајнице Булевар Европе, у дужини од око 3100 метара, чиме ће булевар бити повезан са аутопутем Е-75. Наиме, у оквиру поступка јавне набавке, отворене су понуде за изградњу саобраћајних површина на четвртој деоници булевара, од Руменачког пута до аутопута Е-75. Тренутно је у току одлучивање Комисије за јавне набавке, састављање извештаја о стручној оцени понуда, као и вредновање пристиглих понуда, након чега ће бити донета одлука о избору најповољније понуде.

Последња фаза изградње овог булевара подразумева веома сложене и технички најзахтевније радње. Планира се изградња надвожњака преко железничких постројења и Привредникове улице, дужине око 450 метара, затим мост изнад канала ДТД дужине 176 метара и прилази мосту у дужини од око 210 метара. У оквиру планираних радова на четвртој деоници биће изграђене две коловозне траке са по две саобраћајне траке, обостране пешачке стазе ширине три метра, као и обостране бициклистичке стазе ширине два метра, а биће постављено и ново јавно осветљење. Изградиће се и две кружне раскрснице, једна пре канала ДТД, као веза са Привредниковом улицом, а друга после канала према аутопуту, као веза са Приморском улицом.

Изградњом Булевара Европе град решава свој, из године у годину све израженији проблем, а то је стање путне мреже и гужве у саобраћају, а истовремено ствара шансу за нов привредни развој оних делова града који су удаљени од центра. Нови Сад ће постати богатији за још једну обилазницу, а специфичност булевара је то што по први пут у Новом Саду имамо кружне раскрснице које побољшавају проток саобраћаја и значајно доприносе безбедности свих учесника у саобраћају.

Завршетак обимног посла на комплетирању саобраћајне мреже у северној зони града, односно Булевара Европе и његовог повезивања са аутопутем Е-75, планира се за пролеће 2012. године.

Нови Сад, 22. јул 2011. године