Читај ми

ПОЧИЊЕ „JET SKI“ ТАКМИЧЕЊЕ „АЛПЕ АДРИА КУП“ НА ШТРАНДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и члан Градског већа за привреду мр Марко Наранчић учествовали су на конференцији за новинаре поводом одржавања другог „Jet ski“ такмичења „Алпе Адриа куп“ на Штранду у организацији клуба „Мотоџет“ из Новог Сада.

- Нови Сад је град младих, град културе и спорта и с тога се подршка оваквој манифестацији подразумева. Наш град је традиционално добар домаћин мноштва спортских и културних манифестација од националног и међународног значаја, а свакако ћемо и у будућности тежити да Нови Сад буде место одржавања сличних такмичења - истакао је члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић.

Ове године возиће се у 12 класа, а пријављено је око 120 такмичара из 15 земаља. Трке ће бити вожене за викенд у близини Моста слободе, а стаза ће имати укуно 30 бова. Такмичење у суботу биће у термину од 12.30 до 16 часова, а у недељу од 10.30 до 15.30 сати. Током викенда на Штранду ће бити одржане и промоције безбедне вожње у пловном саобраћају.

- Овакве манифестације су слика нашег града, и по други пут ће се на најпознатијем новосадском купалишту Штранд одржати „Jet ski“ такмичење првенствено захваљујући одличној сарадњи и координацији између Града и организатора - истакао је члан Градског већа за привреду мр Марко Наранчић и додао да свим учесницима жели пуно успеха у предстојећа два дана.

Покровитељ такмичења је Град Нови Сад који је ту дводневну манифестацију са преко 120 такмичара препознао као веома значајну за развој спорта и промоцију наутичког туризма.

Нови Сад, 22. јул 2011. године