Čitaj mi

POČINjE „JET SKI“ TAKMIČENjE „ALPE ADRIA KUP“ NA ŠTRANDU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za privredu mr Marko Narančić učestvovali su na konferenciji za novinare povodom održavanja drugog „Jet ski“ takmičenja „Alpe Adria kup“ na Štrandu u organizaciji kluba „Motodžet“ iz Novog Sada.

- Novi Sad je grad mladih, grad kulture i sporta i s toga se podrška ovakvoj manifestaciji podrazumeva. Naš grad je tradicionalno dobar domaćin mnoštva sportskih i kulturnih manifestacija od nacionalnog i međunarodnog značaja, a svakako ćemo i u budućnosti težiti da Novi Sad bude mesto održavanja sličnih takmičenja - istakao je član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

Ove godine voziće se u 12 klasa, a prijavljeno je oko 120 takmičara iz 15 zemalja. Trke će biti vožene za vikend u blizini Mosta slobode, a staza će imati ukuno 30 bova. Takmičenje u subotu biće u terminu od 12.30 do 16 časova, a u nedelju od 10.30 do 15.30 sati. Tokom vikenda na Štrandu će biti održane i promocije bezbedne vožnje u plovnom saobraćaju.

- Ovakve manifestacije su slika našeg grada, i po drugi put će se na najpoznatijem novosadskom kupalištu Štrand održati „Jet ski“ takmičenje prvenstveno zahvaljujući odličnoj saradnji i koordinaciji između Grada i organizatora - istakao je član Gradskog veća za privredu mr Marko Narančić i dodao da svim učesnicima želi puno uspeha u predstojeća dva dana.

Pokrovitelj takmičenja je Grad Novi Sad koji je tu dvodnevnu manifestaciju sa preko 120 takmičara prepoznao kao veoma značajnu za razvoj sporta i promociju nautičkog turizma.

Novi Sad, 22. jul 2011. godine