Читај ми

ОТВОРЕНА ИГРАЛИШТА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић покренуо је акцију која се односи на реконструкцију и уређење преко 100 спортских и дечјих игралишта и рекреативних површина на читавој територији нашег града. Циљ акције је да се сва игралишта комплетно реконструишу, да се поправе и замене оштећене клупе, љуљашке, кошеви, голови и све друго на чему су генерације наших суграђана одрастале. Истовремено, све мрежице на кошевима, головима и одбојкашкима теренима који постоје у Новом Саду биће замењене новим.

Нови Сад је постао богатији за 19 дечијих игралишта у Новом Саду у којима данас уживају најмлађи суграђани, а радови на реконструкцији дечјих и спортских игралишта у месним заједницама у Новом Саду постају све интензивнији, и скоро да не постоји део града у коме се не ради на њиховом обнављању. Поред већ завршених игралишта у Улици Подунавског одреда, на углу Симеона Пишчевића и Бранислава Бороте, углу Душана Даниловића и Сељачких буна и Раде Кончара где је ревитализован рукометни терен, у току су радови на дечијим и спортским игралиштима у целом граду.

Радови чија се финализација ближи у наредним данима су игралишта на следећим адресама - у Гагариновој 10 и 10а, на углу Фрушкогорске и Народног фронта, у Улици Бошка Бухе број 6 и број 2, на Тргу Коменског, на углу Шантићеве и Пушкинове улице, у Улици Партизанских база и на адреси Балзакове улице од 6 до 8. У оквиру реконструкције справа за игру деце замењене су клацкалице и љуљашке на местима где је то било потребно, офарбане су пењалице и остали реквизити, а извршена је замена песка у деловима игралишта где је предвиђена игра у песку за најмлађе. Такође, офарбани су или постављени нови држачи кошева на спортским теренима. Осим санације и реконструкције справа и реквизита на теренима, замењене су и поправљене клупе.

Почетком августа биће окончани радови на још 12 игралиша у граду, а креће се и са ревитализацијом игралишта у приградским насељима.

Нови Сад, 19. јул 2011. године