Čitaj mi

OTVORENA IGRALIŠTA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić pokrenuo je akciju koja se odnosi na rekonstrukciju i uređenje preko 100 sportskih i dečjih igrališta i rekreativnih površina na čitavoj teritoriji našeg grada. Cilj akcije je da se sva igrališta kompletno rekonstruišu, da se poprave i zamene oštećene klupe, ljuljaške, koševi, golovi i sve drugo na čemu su generacije naših sugrađana odrastale. Istovremeno, sve mrežice na koševima, golovima i odbojkaškima terenima koji postoje u Novom Sadu biće zamenjene novim.

Novi Sad je postao bogatiji za 19 dečijih igrališta u Novom Sadu u kojima danas uživaju najmlađi sugrađani, a radovi na rekonstrukciji dečjih i sportskih igrališta u mesnim zajednicama u Novom Sadu postaju sve intenzivniji, i skoro da ne postoji deo grada u kome se ne radi na njihovom obnavljanju. Pored već završenih igrališta u Ulici Podunavskog odreda, na uglu Simeona Piščevića i Branislava Borote, uglu Dušana Danilovića i Seljačkih buna i Rade Končara gde je revitalizovan rukometni teren, u toku su radovi na dečijim i sportskim igralištima u celom gradu.

Radovi čija se finalizacija bliži u narednim danima su igrališta na sledećim adresama - u Gagarinovoj 10 i 10a, na uglu Fruškogorske i Narodnog fronta, u Ulici Boška Buhe broj 6 i broj 2, na Trgu Komenskog, na uglu Šantićeve i Puškinove ulice, u Ulici Partizanskih baza i na adresi Balzakove ulice od 6 do 8. U okviru rekonstrukcije sprava za igru dece zamenjene su klackalice i ljuljaške na mestima gde je to bilo potrebno, ofarbane su penjalice i ostali rekviziti, a izvršena je zamena peska u delovima igrališta gde je predviđena igra u pesku za najmlađe. Takođe, ofarbani su ili postavljeni novi držači koševa na sportskim terenima. Osim sanacije i rekonstrukcije sprava i rekvizita na terenima, zamenjene su i popravljene klupe.

Početkom avgusta biće okončani radovi na još 12 igrališa u gradu, a kreće se i sa revitalizacijom igrališta u prigradskim naseljima.

Novi Sad, 19. jul 2011. godine