Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ КЕЈА

Реализацијом пројекта реконструкције и надвишења Кеја, Нови Сад је први пут у историји, сигуран да је заштићен од поплава. Популарно новосадско шеталиште, које након реконструкције има модерно партерно уређење и нове саобраћајне површине, свакодневно добија бољи изглед и функционалност. Уређење Кеја допринело је оживљавању обале Дунава и бољој туристичкој промоцији Новог Сада, а постављањем урбаног мобилијара и оптичке мреже, грађани су добили репрезентативан простор који могу свакодневно да користе. Почетком месеца почела је са радом и градска сувенирница на Кеју где туристи могу да купе сувенире и добију корисне информације, а радови на Кеју се настављају.

Новосађани ће завршетком радова на уређењу друге трасе Сунчаног кеја, који се изводе на деоници од Булевара цара Лазара до Морнарице, у укупној дужини од око 2700 метара, добити око 5 километара уређеног шеталишта поред Дунава.

Након реконструкције окретнице на крају Фрушкогорске улице окончана је већина радова на партерном уређењу трасе од Моста слободе до Булевара цара Лазара. Урађена је поставка ивичњака и плоча, као и асфалтирање бициклистичке стазе, а након завршетка радова на постављању јавне расвете и садње зеленог појаса биће постављена тартан подлога на трим стази. На Ђачком игралишту окончани су радови на трибинама и ради се на постављању ивичњака и бехатон плоча на стазама.

Напредује и уређење Кеја од Моста слободе до Морнарице и тренутно су у току припремни радови за изградњу пешачке, бициклистичке и тартан стазе на овој деоници. Сви радови до сада теку планираном динамиком, а планирано је да они буду окончани почетком септембра.

Поред радова на Кеју, тренутно је на више локација на територији града и приградских насеља актуелна поправка оштећења на саобраћајницама. Данас се ови послови обављају у више улица на насељу Клиса, а врше се и припремни радови за асфалтирање деонице у дужини од око 1000 метара на путу Кисач - Ченеј. Радови на рехабилитацији коловоза у дужини од 700 метара у Улици Корнелија Станковића теку планираном динамиком, а њихов завршетак очекује се до 25. јула.

Нови Сад, 18. јул 2011. године