Читај ми

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ПРОЈЕКТА „ЈЕЗИК ВИШЕ ЗА ЕВРОПУ“

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић примио је ауторе и учеснике пројекта „Језик више за Европу“ у Свечаној сали Градске куће. Корисници обухваћени пројектом су деца, омладина и њихови родитељи у Србији и Швајцарској, савремени уметници, образовне установе, као и позоришта, музеји и библиотеке, а активности у оквиру пројекта подразумевају узајамну посету деце Војводине деци Швајцарске.

-Учешћем у овом пројекту утичете на формирање својих ставова и стичете знања о култури и традицији других народа, а све то кроз развијање толеранције према различитости. Истовремено, кроз представљање свог језика културе и обичаја другим младим људима, приближавате наше народе један другоме. Надам се да ћете уживати у узајамним посетама - како одласком наших Војвођана у Швајцарску, тако и у доласку Швајцараца у наш град - поручио је деци том приликом Милан Ђукић и додао да свим корисницима пројекта жели да што више приближе културу и обичаје једни другима и да понесу лепе успомене из овог дружења.

Реализација пројекта омогућена је финансијским средствима Владе АП Војводине, Града Новог Сада и ОТП банке, а циљеви пројекта су очување и јачање веза матичне државе с дијаспором, промоција Војводине и Новог Сада, као и чување и неговање српског језика и ћириличног писма, представљање нашег основношколског система, усавршавање језичких способности и упознавање са европским образовним системом.

Нови Сад, 13. јул 2011. године