Čitaj mi

SVEČANI PRIJEM ZA UČESNIKE PROJEKTA „JEZIK VIŠE ZA EVROPU“

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić primio je autore i učesnike projekta „Jezik više za Evropu“ u Svečanoj sali Gradske kuće. Korisnici obuhvaćeni projektom su deca, omladina i njihovi roditelji u Srbiji i Švajcarskoj, savremeni umetnici, obrazovne ustanove, kao i pozorišta, muzeji i biblioteke, a aktivnosti u okviru projekta podrazumevaju uzajamnu posetu dece Vojvodine deci Švajcarske.

-Učešćem u ovom projektu utičete na formiranje svojih stavova i stičete znanja o kulturi i tradiciji drugih naroda, a sve to kroz razvijanje tolerancije prema različitosti. Istovremeno, kroz predstavljanje svog jezika kulture i običaja drugim mladim ljudima, približavate naše narode jedan drugome. Nadam se da ćete uživati u uzajamnim posetama - kako odlaskom naših Vojvođana u Švajcarsku, tako i u dolasku Švajcaraca u naš grad - poručio je deci tom prilikom Milan Đukić i dodao da svim korisnicima projekta želi da što više približe kulturu i običaje jedni drugima i da ponesu lepe uspomene iz ovog druženja.

Realizacija projekta omogućena je finansijskim sredstvima Vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada i OTP banke, a ciljevi projekta su očuvanje i jačanje veza matične države s dijasporom, promocija Vojvodine i Novog Sada, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, predstavljanje našeg osnovnoškolskog sistema, usavršavanje jezičkih sposobnosti i upoznavanje sa evropskim obrazovnim sistemom.

Novi Sad, 13. jul 2011. godine