Читај ми

УСКОРО ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ОТВОРЕНОМ БАЗЕНУ НА СПЕНСУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је отворени базен на Спенсу, где је завршена фаза радова коју је финансирало Министарство за спорт и омладину са 55 милиона динара. Посети ЈП ,,Спортски и пословни центар Војводина“ присуствовали су и представници Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије, државни секретар Ивана Ковачевић и помоћник министра Загорка Петровић Златановић.

 - Радови на базену започети су прошле године у новембру, а сада је већ извесно да ће до краја јула наши суграђани моћи да уживају на отвореном базену на Спенсу у предстојећим топлим данима. Све се реализује према планираном року, тако да ће Нови Сад ускоро бити богатији за базенски комплекс. - истакао је градоначелник Павличић и навео да ће се у будућности више улагати у капиталне спортске објекте у главном граду и изразио задовољство што ће, након завршетка радова, спортисти моћи да се припремају на том базену за Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Изградњу базена финансирају Министарство за спорт и омладину и Град Нови Сад, а вредност пројекта је око130 милиона динара. Представници министарства задовољни су динамиком радова, а в.д. директора ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ Борис Барјактаровић рекао је да је завршена санација и реконструкција базенске шкољке и базенске технике за припрему воде, као и грађевинско – занатски радови на повезивању базенске шкољке са трибинама и затвореним базеном, као и да се у наредним недељама очекује да ће базен бити отворен за посетиоце.

Нови Сад, 6. јул 2011. године